Šodien: Septembris 24 2018
krievu Inglese grieķu Latvijas franču vācu Ķīniešu (vienkāršotā) arābu ebreju

Viss, kas jums būs ieinteresēts uzzināt par Kipru mūsu mājas lapā Cyplive.com
visnoturīgākais resurss par Kipru runā

Imigrācijas politikai Kiprā

Ieceļošanas un uzturēšanās ārzemnieku Kiprā regulē Ārzemnieku un imigrācijas dienestu (ATS 105). Nevienam nav tiesības palikt valstī, uz ilgu laiku bez oficiāla uzturēšanās atļauja vai pilsonības.

Atļauja par īstermiņa uzturēšanās valstī

Šī atļauja (vīza - vīza uz Kipru) izsniedz tūristiem, personas aicināja Kipras pusi, vai tos, kuri dzīvo un strādā Kiprā tuviniekiem. Ilgākais šīs atļaujas 3 mēnesī. Tomēr ar nepieciešamajiem finanšu līdzekļiem un dzīvesvietas var pagarināt. Atpūtai, ekskursijas un vizītes uz šādu apstiprinājumu ir pietiekama.

Ievadiet Kiprā ir atļauta tikai caur starptautiskajām lidostām Larnaca un Paphos un jūras Limasolas ostu. Ieceļot valstī ar Kipras ziemeļos, ir nelikumīga. Tomēr 2004 gadu ierobežojums attiecībā uz brīvu pārvietošanos, kas Turcijas daļā salas pacēla. Šodien Kiprā vairāki robežšķērsošanas punkti, tiem, kas vēlas apmeklēt Ziemeļu Kipru.

Pagaidu uzturēšanās atļauja

Pagaidu uzturēšanās atļauja un nodarbinātība Kiprā attiecas uz ārvalstu vadītājiem un starptautisko biznesa uzņēmumiem, kas ir apmaksājušas pamatkapitālu eiro 171000 apstiprināts par vienu no bankām Kiprā. Tādā gadījumā, minimālā alga tiek noteikta pēc Direktoru 3420 eiro vadītāji 1710 eiro summas, kas noteikti tiks atspoguļota līgumā.

Tiesības dzīvot un strādāt ir speciālisti un darbinieki darbā ar vietējiem uzņēmumiem. Tomēr atļauja tiek piešķirta tikai ar nosacījumu, ka šīs pozīcijas nav pretendenti no vietējiem iedzīvotājiem.

Uzturēšanās atļauju izdod, un skolēnu un studentu mācās pamatskolās un vidusskolās un augstskolās darbu.

Nenesošiem, un nav iesaistīta nekādās darbībās, kas ārzemnieki var saņemt uzturēšanās atļauju, kā apmeklētājiem, ar pastāvīgu dzīvesvietu un ienākumu avots ārpus Kipras.

Nerezidentiem Kipras, pērkot nekustamo īpašumu Kiprā, uzturēšanās atļauja netiek sniegta. Tomēr, ja īpašums var iegūt statusu apmeklētājs, ja pieteikuma iesniedzējs bija pietiekami daudz līdzekļu ar Kipras banku, veselības apdrošināšana un banku depozītu par summu 500 eiro gadījumā deportācijas.

Personas, kas saņēmuši uzturēšanās atļauju Kiprā ir jāatceras, ka, nepastāvot salas vairāk 3h mēnešus uzturēšanās atļauja kļūst nederīga. Apmeklētāju statuss prasa gada apliecinājumu.

Pastāvīgā iedzīvotāja statusu

Personām ar šādu statusu, var būt personas, kas legāli uzturas salā vairāk 5 gadiem. Eiropas uzturēšanās atļauju, kas ir līdzīgs ASV sauc par "zaļo karti", ne tikai dod tiesības brīvi pārvietoties Eiropas Savienības valstīm un uzturēties jebkurā ES valstī, bet arī strādāt. Tomēr, saskaņā ar likumu, šī uzturēšanās reizi 5 gados prasa atjaunošanu.

Pastāvīgās uzturēšanās Kiprā

Pastāvīgās uzturēšanās atļaujas klātbūtne dod pilsoņiem tiesības brīvi iebraukt un izbraukt no valsts, taču ar nosacījumu, ka jūs nevarat palaist garām Kiprā nepārtraukti vairāk nekā 2h gadus. Pēc Kipras pievienošanās Šengenas līgumu, kuru paredzēts 2014, pilsoņa, kurš ir pastāvīgais iedzīvotājs, ir tiesības uz bezvīzu ceļošanu ES valstīm, dalībvalstis Šengenas zonā.

Likums paredz vairākas iespējas, lai iegūtu šādu statusu. Starp šiem investoriem ir ievērojamus līdzekļus dažās tautsaimniecības Kipras nozarēs.

Arī tie, kuri ir pensijā, un pretendenti ar neatkarīgu naudā. Gada nepieciešams no pieteikuma iesniedzēja pastāvīgās dzīvesvietas valstī garantēto ienākumu jābūt vismaz 24000 12000 eiro plus eiro par katru apgādājamo ģimenes locekli. Jāatzīmē, ka par savu imigrācijas valstīm var uzskatīt, šie līdzekļi nav pietiekami konkrētam pieteikuma iesniedzējam, un atsakās izdot atļauju uz pastāvīgu dzīvi Kiprā. Priekšnoteikums ir trūkums sodāmību pieteikuma iesniedzējam.

Papildu ieguvums uz pastāvīgu dzīvi Kiprā pensionāriem būs klātbūtne īpašumtiesības uz īpašumu Kiprā, augsto izglītības līmeni, nopietna autobiogrāfija un citus būtiskus sociālos faktorus. Ir daži ierobežojumi. Turētājiem šāda veida uzturēšanās atļaujas, nav atļauts strādāt vai iesaistīties jebkurā biznesā, komerciālo un profesionālo darbību, bet viņam ir atļauts pašu uzņēmumiem, kas darbojas uz salas.

Pilsonība Kipra

Spēja iegūt pilsonību Kipras pēc 7 gadu likumīgas uzturēšanās salā. Nepieciešamie dokumenti, kas attiecīgajām iestādēm novadā, kurā pieteikuma iesniedzējs dzīvo. Pieteikums tiek uzskatīts, kā likums, vismaz 3h gadus, kuru laikā prasītājai tiktu lūgts veikt interviju skaitu.

Attiecībā uz personām, kas ir precējies ar Kipras palikt Kiprā 3h gadus tiek uzskatīta par pietiekamu iesniegšanas ir iesniegts pieteikums pilsonību Kipras Republikas.

Jūlijā 2007, Ministru padome pieņēma virkni konkrētu kritēriju pilsonības bez uzturēties valstī pārsniedz vairākus gadus. Piemēram, tiešās investīcijas valstī vismaz 25 miljonu eiro apmērā, 5 gadu noguldījumu vienā no Kipras bankām par summu ne mazāk kā miljons 17 eiro vai uzņēmumiem, kuru gada apgrozījums ir vismaz 80 milj. Pretendentiem, kas piesakās Kipras pilsonību pēc īpašiem kritērijiem ir jābūt virs 30 gadiem, lai īpašumu Kiprā, un nav sodāmības.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!